De omgeving

Het dorpje Oudemirdum ligt op loopafstand van het bungalowpark het Fonteinbos. Oudemirdum is een gezellig brinkdorp in Gaasterland gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland. Gaasterland is een uniek glooiend landschap met bossen, weidse vergezichten, stranden en kliffen.
Er zijn vele wandel- en fietspaden. Informatie hierover vindt u in de recreatiewoning, bovendien is er in het dorp een informatiecentrum ‘Mar en Klif’ waar u geïnformeerd kunt worden over cultuur, natuur en diverse recreatieve mogelijkheden.
Er is op fietsafstand een minipretpark voor de kinderen. In de nabijheid van Oudemirdum is een 9-holes golfbaan en tegenover het park is een tennisbaan.
Het op 1,5 km gelegen kindvriendelijke IJsselmeerstrand en de Friese binnenmeren bieden voor watersporters vele mogelijkheden.
De Friese stadjes Hindeloopen, Stavoren, Sloten en Workum zijn met hun historische geveltjes zeer de moeite waard, het Jopie Huismanmuseum in Workum is ook een aanrader.
In Oudemirdum is een supermarkt, geldautomaat, een slager, een warme bakker en een drogisterij. Grotere supermarkten vindt u in het op 6 km van het park gelegen dorp Balk.
Lees verder
Routebeschrijving Gaasterlandhuis

Huur informatie

Hr. Kerst Postma